Ukinuto dvostruko oporezivanje između Srbije i Austrije

Bez autora
May 09 2010

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Diana Dragutinović i vicekancelar i ministar finansija Austrije Jozef Prel u petak su potpisali Sporazum o izbegavanju dvostrukog oporezivanja u odnosu na poreze na dohodak i na imovinu. Ovaj sporazum će pružiti značajan doprinos privrednoj i finansijskoj saradnji jer će omogućiti jednostavnije poslovanje srpskih građana u Austriji i olakšati ulaganje austrijskih kompanija u Srbiju. Ovim dokumentom je otklonjeno dvostruko oporezivanje privrede i građana. Austrija je prva na listi investitora u Srbiju. Ona je od 2000. godine uložila približno dve milijarde evra u Srbiju, dok je za prošlu godinu, i pored ekonomske krize, ta cifra iznosila 234 miliona evra. Austrija je 39. država sa kojom Srbija potpisuje ovakav sporazum, a potpisivanje ovog sporazuma je sledeći korak da taj dokument ratifikuju parlamenti dveju zemalja

Ukinuto dvostruko oporezivanje između Srbije i AustrijeMinistar finansija u Vladi Republike Srbije Diana Dragutinović i vicekancelar i ministar finansija Austrije Jozef Prel u petak su potpisali Sporazum o izbegavanju dvostrukog oporezivanja u odnosu na poreze na dohodak i na imovinu.

Ovaj sporazum će pružiti značajan doprinos privrednoj i finansijskoj saradnji jer će omogućiti jednostavnije poslovanje srpskih građana u Austriji i olakšati ulaganje austrijskih kompanija u Srbiju. Ovim dokumentom je otklonjeno dvostruko oporezivanje privrede i građana.

Austrija je prva na listi investitora u Srbiju. Ona je od 2000. godine uložila približno dve milijarde evra u Srbiju, dok je za prošlu godinu, i pored ekonomske krize, ta cifra iznosila 234 miliona evra.

Austrija je 39. država sa kojom Srbija potpisuje ovakav sporazum, a potpisivanje ovog sporazuma je sledeći korak da taj dokument ratifikuju parlamenti dveju zemalja

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik